Българи в чужбина помагат с дарения на Бургаската болница

Българи в чужбина помагат с дарения на Бургаската болница - E-Burgas.com

Няколко дарения от българи, живеещи в чужбина, са получени в УМБАЛ Бургас. Последното бе предадено от адв. Димитър Вълчев, който изпълнява волята на свой клиент. Клиентът му Антон Кабадов от дълги години живее в Германия, има собствен бизнес там и помогна на персонала в УМБАЛ Бургас със снабдяването с лични предпазни средства - 6500 ръкавици, 600 маски за многократна употреба, 29 шлема, 15 л гел-дезинфектант.

"Клиентът ми е съпричастен към дейността на медиците, както и фирмата, която транспортира пратката абсолютно безвъзмездно", съобщи адв. Вълчев. Той спомена, че клиентът му е с бургаски корени, и макар да работи и живее зад граница, не е загубил връзката с родината и не е преставал да бъде съпричастен към проблемите на региона и да помага в решаването им, както може.

В края на миналата седмица в УМБАЛ Бургас пристигнаха и три респиратора - апарати за обдишване. Част от тях са закупени със средства на Пристанище Бургас, което дари на болницата 20 000 лв.

 

Свързани статии
Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница УМБАЛ Бургас ще плаща по-ниски сметки за ток с фотоволтаичната система Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец На вниманието на пациентите с ревматоиден артрит – задайте въпроси на д-р Мария Недкова от УМБАЛ Бургас Ученици от Свети Влас дариха над 1300 лв. за нова линейка в Бургас Училище дари 1100 лв. на бургаската болница Mладоженци дариха пари от букети на детското отделение в УМБАЛ-Бургас
Тагове
дарение УМБАЛ-Бургас
Коментари

Още от последните новини