Областният управител на Бургас поздрави новата местна власт в Бургаския регион

Областният управител на Бургас поздрави новата местна власт в Бургаския регион - E-Burgas.com

Областният управител на област Бургас поздрави всички новоизбрани и преизбрани кметове в Бургаския регион. Той им пожела добро здраве, благополучие, бодър дух и нестихваща енергия при изпълнение на служебните им задължения. Янев подчерта, че в лицето на Областна администрация Бургас те имат надежден партньор в преследване и постигне на общото благо. Той коментира, че кметовете не бива да предават гласуваното доверие, което са спечелили от жителите на Бургаските общини. „Доверието е преди всичко отговорност - носете го с високо вдигната глава и накарайте хората да се гордеят с Вас", се казва в поздравителните адреси.

На 5 ноември ще се проведе балотаж за кметове на общините Несебър и Средец, а в общините Айтос, Бургас, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Приморско, Созопол, Средец и Сунгурларе – за кметове на кметства. Янев коментира, че задълженията  във връзка с организирането на изборния процес се изпълняват при спазване буквата на закона. „Продължаваме да работим активно, за да осигурим спокойно протичане на изборния ден на 5 ноември за всички гласоподаватели", каза той.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация в 14-дневен срок от обявяването на резултатите от изборите областният управител свиква първите заседания на новоизбраните общински съвети. Пламен Янев заяви, че се изготвя график на заседанията и се очаква общинските съветници и кметовете да положат клетва между 6 – 13 ноември.

Коментари

Още от последните новини