Училище дари 1100 лв. на бургаската болница

Училище дари 1100 лв. на бургаската болница - E-Burgas.com

Учителският колектив на ОУ "Любен Каравелов" - Бургас дари 1100 лв. на УМБАЛ Бургас, които да бъдат насочени за борбата с КОВИД-19. Договорът за дарение бе подписан днес от директорите на училището и на УМБАЛ Бургас г-жа Пепа Марчева и д-р Бойко Миразчийски. Учителите от едно от най-старите бургаски училища се включват в дарителската кампания за втори път, по време на първата вълна на коронавируса те също са отделили средства, които да бъдат използвани за закупуване на защитно облекло и апаратура за бургаската болница.

Чрез своя директор ученици изпратиха икона на Св. Богородица с младенеца, която са рисували под ръководството на своя преподавател по изобразително изкуство Тодор Жеков, който е и иконограф. Желанието им е тя да закриля лекарите в ежедневните им срещи с вируса.

"Надяваме се, че нашият пример ще бъде последван и от други педагогически колективи. Не можем да не помогнем на хората, които в момента дават повече от всички нас. Трябва да бъдам съпричастни с тях, само така ще успеем да се справим като общество с пандемията", сподели г-жа Пепа Марчева. Д-р Миразчийски сподели, че жестът е много важен в момента, когато в УМБАЛ Бургас са създадени 8 КОВИД-структури и благодари от името на всички, които работят в тях.

УМБАЛ Бургас приема дарения по дарителската си сметка:

Банкова сметка за дарения
IBAN BG 08SOMB91308424151744
Банка : "Общинска банка "АД
BiC: SOMBBGSF
Вид на плащане: 445100
Основание:Дарение -коронавирус   

Свързани статии
Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Избраха терен за национална детска болница Управителят на Белодробната болница д-р Трошанова получи специална награда Напредък - експерти обсъдиха следващите стъпки по изграждането на детска болница в Бургас Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Медицинският център в Айтос грейна с нов вид (Снимки) КПКОНПИ: Няма конфликт на интереси в УМБАЛ-Поморие Съдът отхвърли протеста на прокуратурата срещу болницата в Поморие УМБАЛ Бургас: Ако сте мъж над 65, пушач и с високо кръвно, трябва да знаете това Вето за сделките със собствеността на болницата в Поморие
Тагове
дарение болница
Коментари

Още от последните новини