Училище дари 1100 лв. на бургаската болница

Училище дари 1100 лв. на бургаската болница - E-Burgas.com

Учителският колектив на ОУ "Любен Каравелов" - Бургас дари 1100 лв. на УМБАЛ Бургас, които да бъдат насочени за борбата с КОВИД-19. Договорът за дарение бе подписан днес от директорите на училището и на УМБАЛ Бургас г-жа Пепа Марчева и д-р Бойко Миразчийски. Учителите от едно от най-старите бургаски училища се включват в дарителската кампания за втори път, по време на първата вълна на коронавируса те също са отделили средства, които да бъдат използвани за закупуване на защитно облекло и апаратура за бургаската болница.

Чрез своя директор ученици изпратиха икона на Св. Богородица с младенеца, която са рисували под ръководството на своя преподавател по изобразително изкуство Тодор Жеков, който е и иконограф. Желанието им е тя да закриля лекарите в ежедневните им срещи с вируса.

"Надяваме се, че нашият пример ще бъде последван и от други педагогически колективи. Не можем да не помогнем на хората, които в момента дават повече от всички нас. Трябва да бъдам съпричастни с тях, само така ще успеем да се справим като общество с пандемията", сподели г-жа Пепа Марчева. Д-р Миразчийски сподели, че жестът е много важен в момента, когато в УМБАЛ Бургас са създадени 8 КОВИД-структури и благодари от името на всички, които работят в тях.

УМБАЛ Бургас приема дарения по дарителската си сметка:

Банкова сметка за дарения
IBAN BG 08SOMB91308424151744
Банка : "Общинска банка "АД
BiC: SOMBBGSF
Вид на плащане: 445100
Основание:Дарение -коронавирус   

Свързани статии
Заради усложнената епидемична обстановка затварят кабинета за пост-ковид лечение към Белодробната болница Болницата в Айтос пред колапс, препълнена е с ковид пациенти Ученици от Свети Влас дариха над 1300 лв. за нова линейка в Бургас Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява Mладоженци дариха пари от букети на детското отделение в УМБАЛ-Бургас Група приятели изградиха инхалатор за УМБАЛ-Бургас Мъж дари кислородни апарати на УМБАЛ-Бургас Поморие дарява 50 хил.лв. на болници в региона за битката с ковид Общината закупува 10 кислородни концентратори за УМБАЛ-Бургас Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас
Тагове
дарение болница
Коментари

Още от последните новини