УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата

УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата  - E-Burgas.com

УМБАЛ-Бургас разпространи собствена позиция по повод днешния Национален протест на служителите на Спешна помощ и коментарите, че в бургаската болница се налага повторен тест при пациенти със симптоми, при вече направен им такъв в линейката. Според някои от протестиращите това бавело излишно целия процес на прием.

От УМБАЛ-Бургас поясняват, че направеният в линейката тест няма подпис и печат на лабораторен лекар, не присъства в системата на РЗИ и не се признава от НЗОК за хоспитализация на пациент с ковид и последващо заплащане на лечението. Имало и случаи, в които повторните тестове излизат отрицателни и обратно. Болницата не можело да приеме пациент по пътека за ковид без тест с всички изискуеми реквизити. Това изискване важи за всички болници, които работят с НЗОК. Това е причината за повторния тест за ковид в болницата, който се работи в нейната лаборатория и се вписва в системата на РЗИ. 

"Разбираме проблема на спешните медици, но сме длъжни да приемаме пациенти с Ковид според правилата на НЗОК и МЗ", категорични са от УМБАЛ-Бургас.

 

Свързани статии
УМБАЛ Бургас ще плаща по-ниски сметки за ток с фотоволтаичната система Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец На вниманието на пациентите с ревматоиден артрит – задайте въпроси на д-р Мария Недкова от УМБАЛ Бургас Командированите медицински сестри и санитари ще продължат да работят в КОВИД отделението на УМБАЛ-Бургас УМБАЛ-Бургас за починалия пациент: Лекарите ни работят денонощно под стрес, не ги превръщайте в изкупителни жертви Млад мъж от Обзор почина след часове лутане по болници в Бургас Лекари от Бургас сигнализират: Увеличават се случаите с родителска небрежност Дариха респиратор на УМБАЛ-Бургас, наблюдават реанимацията с нова система Нов оперативен метод в УМБАЛ Бургас възстановява слуха на пациенти на 100%
Тагове
УМБАЛ-Бургас
Коментари

Още от последните новини