УМБАЛ Бургас ще плаща по-ниски сметки за ток с фотоволтаичната система

УМБАЛ Бургас ще плаща по-ниски сметки за ток с фотоволтаичната система - E-Burgas.com

В УМБАЛ Бургас вече пристигна фотоволтаичната система, която ще произвежда ток за собствените нужди на болницата. Очаква се след пускането й в експлоатация сметките за ток да намалеят чувствително. Фотоволтаиците се монтират на всички покриви на сградата и всички нейни корпуси. Вече е изцяло завършен монтажът върху единия от покривите, до дни предстои и тестването на системата, която ще бъде на няколко кръга. Приключи и смяната на осветителните тела в общите части с LED панели с нисък разход на енергия.

Изграждането на фотоволтаична система, която да произвежда ток за собствените нужди на болницата, е част от втория етап на проекта за енергийна ефективност. Проектът се изпълнява поетапно в последните три години, а средствата са осигурени от държавния бюджет.
Сметките за ток на УМБАЛ Бургас през зимните месеци са почти три пъти по-високи, отколкото са били през същия период на изминалата година. След пускането в ход на новите фотоволтаични системи се очаква те да бъдат достатъчни, за да захранват болницата с необходимите количества ток, защото отличното разположение на сградата осигурява почти постоянно слънчево греене през деня. По предварителни разчети покупка на електроенергия от външни доставчици ще се извършва само в моменти на пиково потребление.

Свързани статии
Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец На вниманието на пациентите с ревматоиден артрит – задайте въпроси на д-р Мария Недкова от УМБАЛ Бургас Командированите медицински сестри и санитари ще продължат да работят в КОВИД отделението на УМБАЛ-Бургас УМБАЛ-Бургас за починалия пациент: Лекарите ни работят денонощно под стрес, не ги превръщайте в изкупителни жертви Млад мъж от Обзор почина след часове лутане по болници в Бургас Лекари от Бургас сигнализират: Увеличават се случаите с родителска небрежност Дариха респиратор на УМБАЛ-Бургас, наблюдават реанимацията с нова система Нов оперативен метод в УМБАЛ Бургас възстановява слуха на пациенти на 100%
Тагове
УМБАЛ-Бургас
Коментари

Още от последните новини