22 плажа получават отличието „Син флаг“

22 плажа получават отличието „Син флаг“ - E-Burgas.com

Рекордните за страната ни 22 плажа и едно яхтено пристанище получават отличието „Син флаг“ за сезон 2024. Те са определени след селекция от международното жури на програмата. 

Сред най-добрите световни туристически обекти в 51 страни се нареждат и българските плажове. През 2024 година има само един нов отличен плаж спрямо 2023 – Свети Влас Централен, който преди години е бил носител на наградата. 

От около 300 български плажа – само 7% от тях заслужиха да получат наградата за изпълнението на строгите критерии на Програмата „Син флаг“. Те се отнасят до качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование, безопасността, услугите и удобствата. Затова логично е, че те са и най-търсените и посещавани места за отдих.

Сини флагове има почти по цялото крайбрежие, но са концентрирани по общини,  в Приморско Созопол, Поморие, Несебър, Бяла, Несебър, Варна, Балчик и Каварна

За съжаление, черноморски общини, сред които и Бургас и Царево, нямат нито един "Син флаг". Има и такива курорти, които досега не са заслужили отличието.

Коментари

Още от последните новини