Mладоженци дариха пари от букети на детското отделение в УМБАЛ-Бургас

Mладоженци дариха пари от букети на детското отделение в УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Младоженци, които живеят в Швеция, дариха парите от букетите на своята сватба на Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас. Ренета и Стоян Николови са заедно от 11 години, но станаха семейство на 2 октомври т.г. в Поморие. Гостите на сватбата също приели идеята - вместо да купуват цветя, да отделят средствата за благотворителна кауза.

„И в Швеция има подобни традиции, но идеята ми дойде от България. Четох няколко статии за двойки, които даряват сумите от букетите и още преди да се оженим споделих с бъдещия ми съпруг, че искам и ние да го направим. Работя в детска градина и затова решихме да дарим средствата за детското отделение", разказа младоженката.

С дарената сума е закупена нужна за отделението апаратура – пулсоксиметри, дигитален термометър и обикновени термометри, детски апарат за кръвно налягане и лекарска чанта, оборудвана с всичко необходимо за спешен транспорт. „Всичко вече е доставено в отделението, започваме да го използваме и благодарим на тези млади хора за жеста", сподели началникът на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов.

Ренета и Стоян са поредната двойка, която посвещава сватбата си на благотворителна кауза. Само за тази година четири млади семейства подкрепиха медиците от Отделенията по неонатология и Първо детско отделение на УМБАЛ Бургас с дарения за необходима апаратура и консумативи.

Галерия
Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата
Тагове
умбал дарение
Коментари