Все повече бургазлии разделят боклука си

Все повече бургазлии разделят боклука си  - E-Burgas.com

Над 70 % от отпадъците в града са разделно изхвърлени през последните 5 години. Това каза  директорът на Дирекция „Околна среда” в община Бургас Павлин Михов пред радио "Фокус". 

Той уточни, че това е подобрение спрямо процентното количество разделно изхвърлени отпадъци отпреди 7-8 години, когато то е било около 38 %. По думите му бургазлии все повече развиват своята култура по отношение на разделното събиране на боклука.

„Наблюденията, които са не само мои, а и на организациите, които се занимават с дейностите по разделно събиране на отпадъци и тяхното последващо оползотворяване са, че гражданите на Бургас бележат едно значително израстване по отношение на това да извършват разделно събиране на отпадъци“, поясни Михов. Той допълни, че през последните години Общината усилено работи в посока за подобряване управлението на отпадъците и по-точно - тяхното разделно събиране.

За целта на няколко места в града бяха поставени подземни контейнери за събиране на различните отпадъци. В следващите няколко години предстои монтирането на допълнителни 240 такива съоръжения. 

Коментари