Протест срещу изграждането на соларен парк

Протест срещу изграждането на соларен парк - E-Burgas.com

На 21.02.2024г. от 10.00ч., Сдружение в обществена полза:  "За чиста природа-село Дюлево" е организирало провеждането на протест пред съдебната палата в гр.Бургас.  Протеста е срещу изграждането на фотоволтаични паркове.

Общинският съвет гр.Средец е дал съгласие за изграждането на фотоволтаична централа в землищата на селата Дюлево, Светлина, Суходол и Орлинци с площ от 8 хил.дка.
 
Прекалената близост на централата до населените места създава притеснения сред местното население. Опасенията им са, че изграждането на подобен соларен парк ще се отрази негативно върху природата, животните, водните водоеми и здравето на жителите на селата.

Недоволстват и фермерите и животновъдите, които се страхуват, че ще останат без пасища за изхранване на животните, защото фотоволтаичната централа ще бъде върху пасища. Ловците и пчеларите също са против.

Свързани статии
663 състезатели от 8 държави идват в Бургас за Международния турнир по плуване "Swimming Talent Cup" Зелената зона за паркиране в Бургас става целогодишна Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Създаването на най-големия фотоволтаичен парк в България е още под въпрос Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Ето го новия парк в "Меден рудник"
Тагове
Соларен парк протест
Коментари