Протест срещу изграждането на соларен парк

Протест срещу изграждането на соларен парк - E-Burgas.com

На 21.02.2024г. от 10.00ч., Сдружение в обществена полза:  "За чиста природа-село Дюлево" е организирало провеждането на протест пред съдебната палата в гр.Бургас.  Протеста е срещу изграждането на фотоволтаични паркове.

Общинският съвет гр.Средец е дал съгласие за изграждането на фотоволтаична централа в землищата на селата Дюлево, Светлина, Суходол и Орлинци с площ от 8 хил.дка.
 
Прекалената близост на централата до населените места създава притеснения сред местното население. Опасенията им са, че изграждането на подобен соларен парк ще се отрази негативно върху природата, животните, водните водоеми и здравето на жителите на селата.

Недоволстват и фермерите и животновъдите, които се страхуват, че ще останат без пасища за изхранване на животните, защото фотоволтаичната централа ще бъде върху пасища. Ловците и пчеларите също са против.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплатиПротест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централаСъздаването на най-големия фотоволтаичен парк в България е още под въпросПротест срещу изграждането на фотоволтаични парковеПротест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО)Протест затваря пътя Бургас - СредецИзграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месецаЕто го новия парк в "Меден рудник" Дядо Коледа раздаде подаръци на животните в Зоопарка в БургасЗоопарк Бургас със специална празнична програма до Коледа
Тагове
Соларен парк протест
Коментари

Още от последните новини