Откриват Флората на Лазаровден

Откриват Флората на Лазаровден - E-Burgas.com

С много цветно настроение и музика ще бъде открита Национална изложба на цветя "Флора Бургас“ 2024г. Изложението отваря врати в събота, 27 април, от 11:00ч. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще посрещат бургазлии и гости на града в периода до 6 май.

В първия ден на събитието концерти ще изнeсат група "Горещ пясък“ и Бургаски духов оркестър.

Запознайте се с пълната програма на изложението! Всички събития ще се проведат на открито, при вход свободен!

ПРОГРАМА 

27.04 /събота/

 11:00ч. - Официално откриване на Национална изложба на цветя "Флора" Бургас - в програмата: представяне на танц на децата от ДГ "Вълшебство",  концерт на група "Горещ пясък"

 17:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

28.04 /неделя/

10:30ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

 

11:30ч. - Детска работилница за изработка на декоративен предмет с орхидея /приложни изкуства/ – картичка, подложка за чаша - организатор Първо орхидеено общество в България

14:00ч. - Лекция и демонстрация на тема "Орхидеи" - организатор Първо орхидеено общество в България, лектор Крум Сотиров

Първото орхидеено общество в България развива знанията за отглеждане на орхидеи, опазването им в природата и изкуствата, свързани с тях.

Целите на организацията са образователни и социални, разширяване на културата на колекционерите, лесен достъп до колекционерски видове, образоване в съхраняване, култивиране и опазване на орхидеи. Създаване на зелена култура у децата и приобщаване на възрастните. Отключване на творческите потенциали на активната публика.

Крум Сотиров е международен орхидеен експерт и президент на Първото орхидеено общество в България.

15:00ч. – Демонстрация на празнична флористика – водещи Елена Бутко и Виктория Сайко, майстор флористи.

Елена Бутко – майстор флорист. Завършила е международна школа по аранжировка в Латвия, Академията по флористика "Натали Агевой“ в Украйна, дипломирана със специалност Управител на салони по флористика, завършила и московската школа по дизайн на Арайка Галстяна. Елена е организатор на международния проект Floristu skola A-Z.

Виктория Сайко – художник, ландшафтен архитект, майстор флорист. Участник и победител в редица международни конкурси, шампион на Украйна за 2023г., съдия на състезания по флористика, основател и преподавател в школа по флористика "Артишок“.

18:00ч. - Представяне на авторска електронна музика - заснемане на видеоклип на бургаските артисти от BORA PROJECT

BORA PROJECT е проект на талантливите Бургаски артисти – Радостин Койков и Божидар Стоянов. Те се занимават с електронна музика от над 10 години като целите им са насочени към популяризирането на този жанр. Преди известно време те стартираха своя podcast – Connect Series, a в началото на миналата година направиха и първия си дебют в Берлин с тридневно турне в най-емблематичните клубове там.

01.05./сряда/

11:00ч. - Концерт на група "Горещ пясък"

17:30ч. – Концерт – представяне на първия музикален албум "Път към върха“ на вокално трио DEJA VU

Харизматичните момчета от DÉJÀ VU са и носители на голямата награда на публиката от 13-ия Международен фестивал за поп и рок музика "СОФИЯ" за 2023 г. Спечелиха с авторската си песен "Красива тишина" по музика на Миро Станчев.

04.05./събота/

10:30ч. – Великденска работилница за деца - водещ Нина Харанги /флорист/

Работилницата е подходяща за деца от 7 до 14г. възраст. Участието е само след предварително записване на телефон: 0886 11 08 68

Децата ще изработят с помощта на флорист Нина Харанги весела Великденска аранжировка за празничната трапеза от естествени материали и живи цветя .

14:00ч. – Великденска демонстрация - водещ Нина Харанги /флорист/

Великденска демонстрация с флорист - артист Нина Харанги

Вдъхновена от представящите празници и водещите тенденции в флористиката

Ще демонстрира за вас аранжировки и авторски букети

05.05./неделя/Великден

11:00ч. - Концерт на група "Горещ пясък"

Галерия
Свързани статии
Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари
Тагове
Флора бургас
Коментари

Още от последните новини