Митничари иззеха нелегален казан и 264 литра домашна ракия в Камено

Митничари иззеха нелегален казан и 264 литра домашна ракия в Камено - E-Burgas.com

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 264 литра нелегален алкохол и нерегистрирано съоръжение за изваряване в жилищен имот.

На 27 октомври служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ извършват проверка в частен имот с жилищна сграда на територията на Камено. В хода на контролните действия митническите инспектори откриват в прилежаща към имота постройка нерегистрирано съоръжение за изваряване на етилов алкохол, заредено с материал за производство. В обособено мазе в къщата са открити и 25 туби, съдържащи общо 264 литра течност с характеристики на етилов алкохол.

Установено е, че собственикът на имота няма разрешително за извършване на такава дейност и не е представил никакви документи за обезпечен или платен акциз за етиловия алкохол, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Алкохолът е иззет. Нелегалният „казан“ е демонтиран и са иззети части от съоръжението.  Предстои образуване на административнонаказателно производство по случая.

Коментари

Още от последните новини