Забраниха движението на тротинетки в пешеходните зони на Сливен

Забраниха движението на тротинетки в пешеходните зони на Сливен - E-Burgas.com

Общинските служители в Сливен забраниха движението на електрически тротинетки в пешеходните зони. Забраната важи и за тротоарите на всички населени места, с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи, градските градини, площадите и детските и спортни площадки. Максимално допустимата скорост за движение в града и населените места от общината беше намалена на 20 км/ч.

Промените бяха приети след частично изменение на общинската Наредба за обществения ред. Според новите правила органите на МВР и упълномощените общински служители да имат правото да задържат като доказателствен материал индивидуални електрически превозни средства. Собственикът ще получи тротинетката си, след като заплати съответната глоба.

Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира, че контролът за изпълнение на тази разпоредба зависи от координацията с органите на МВР. "Това е проблем не само за Сливен и България, но с европейски мащаб. Очакваме да има и възпитателен ефект за младите хора", обясни Радев. И допълни, че някои нарушители са готови да платят 50 лв. и да смущават спокойствието на другите.

По-рано стана ясно, че и в Русе готвят подобна забрана.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Забраниха движението на тротинетки в пешеходните зони на Сливен - E-Burgas.com

Регата 24 Май