Чистят язовир Камчия за Деня на Земята

Чистят язовир Камчия за Деня на Земята - E-Burgas.com

Община Сунгурларе ще отбележи Международния ден на Земята с акция по почистване на опашката на яз. Камчия, който снабдява с питейна вода областите Бургас и Варна. Мотото на кампанията е „Чиста природа- чиста вода“. Акцията ще стартира на 22 Април от 14.00 ч. Освен общинската адмиинистрация, която е инициатор на кампанията, в почистването ще се включат и възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ в гр. Сунгурларе и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Манолич.

Поканени са всички, които искат да бъдат част от инициативата по повод Международния ден на Земята. За желаещите граждани, община Сунгурларе е осигурила транспорт, който от 13.00 ч ще бъде на т. Нар. сборен пункт, а именно пред кметството в с. Манолич.

 
Денят на Земята- 22 Април е най- големият и нерегилиозен празник в света, отбелязват от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се страми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Община Сунгурларе работи приоритетно за опазване на околната среда чрез ефективни мерки за решаване на екологичните проблеми. Чрез организирането на подобни инициативи администрацията цели да ангажира пряко местното население в дейността по опазване на околната среда и природата в региона. 
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини