Голям пожар в гора край Малко Търново

Голям пожар в гора край Малко Търново - E-Burgas.com
Архив

Ситуацията е сериозна, защото местността е труднодостъпна за техника

Голям пожар е лумнал този следобед в местността „Нивище“, на 10-ина км. от Малко Търново. Това каза за БНР-Бургас кметът Илиян Янчев.

Ситуацията е сериозна, защото местността е труднодостъпна за техника, а вече са обхванати и върховете на дърветата. Горят две огнища, пушекът е сериозен и се притеснявам за хората, които гасят на терен, посочи Янчев. В борбата със стихията са се включили доброволци, горски служители. От бургаската пожарна изпращат още два автомобила, които са за подобен терен, може да се наложи и да се иска хеликоптер.

Това е вече петият пожар в Странджа в рамките на месец, коментира кметът. 

Свързани статии
Клошар пострадал от пожара в плажната дискотека ''Планет'', откаран е във Варна Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Пенсионери пострадаха при пожар в Банево Пожар взе три жертви в София Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Три огнища горят в боровата гора над ВЕЦ "Карлово" Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син
Тагове
пожар малко търново
Коментари

Още от последните новини