Полицай в отпуск осуети кражба от храм в Поморие

Полицай в отпуск осуети кражба от храм в Поморие - E-Burgas.com

Младши инспектор от Районното управление на полицията в Руен е задържал криминално проявен мъж, който направил опит за кражба от храм "Св. Параскева" в поморийския квартал "Каменар". Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Счупването на прозореца навръх Стефановден забелязала съпругата на полицая, която му съобщила за случващото се. Въпреки, че не бил на работа, той се отзовал и задържал криминално проявения, посочиха от МВР. Оттам допълниха, че той е от град Мездра.

Припомняме, че в началото на декември тази година в Поморие беше задържан друг мъж, който открадна кутия с дарения от храма в манастир "Св. Георги". 34-годишният криминално проявен и многократно осъждан за подобни кражби помориец проникнал в храма, счупвайки катинара на вратата. Към онзи момент той е бил с прекъсната присъда "лишаване от свобода" от бургаския затвор за период от един месец. В резултат на допълнителните полицейски действия бе констатирано, че той е извършител и на опит за проникване в манастир "Св. Рождество Богородично", разположен в местността "Аязмото", осъществен в края на ноември.

Коментари