Жители на квартал в Созопол не могат да стигнат до домовете си

Жители на квартал в Созопол не могат да стигнат до домовете си - E-Burgas.com

Казус в Община Созопол по зрителски сигнал. От седмица жители на улица в квартал „Буджака” не могат да стигнат до домовете си.  Причината е, че улицата е разкопана след извършени археологически разкопки. Дупки и кал посрещат ежедневно жителите на улица "Южна". На нея живеят около десетина семейства. Хората тук вече не могат да достигнат до домовете си с автомобилите си. Единствената опция за тях са гумените ботуши.

„Разбрахме от съседи, че е пристигнал багер, заедно с директора на Културния институт в Созопол. Започнали изкопни дейности по трасето на целия път. Направили са изкоп с дълбочина метър и половина и отново са върнали земната маса”, разказва Зоя Калафатева - жител на улица „Южна” в гр. Созопол.

Местност "Буджака" се простира над некропола на антична Аполония и е под специална териториална устройствена защита в режим на недвижима културна ценност, която подлежи на теренно спасително проучване. Директорът на археологическия музей обясни, че на улицата текат строителни дейности, за които е издадено разрешение.

Коментари