Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за каналджийство край Карнобат

Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за каналджийство край Карнобат - E-Burgas.com
Снимка: Архив

Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за срок до 72 часа по обвинения за противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната 

Граждани на Полша, Румъния, Молдова и България са задържани за срок до 72 часа по обвинения за противозаконно подпомагане на чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната. Те са привлечени към наказателна отговорност по четири отделни досъдебни производства. Престъпленията са осъществено от тях са на 25 и 26 септември в и около село Житосвят, общ. Карнобат.

Повдигнатите обвинения са по чл. 281 от НК, като при всеки от случаите обвиняемите са целели да получат облага за себе си. 

Румънският гражданин К.А. е задържан на 25 септември землището на село Житосвят, управлявайки микробус с 22 лица, определящи се като сирийци. 

Молдовският гражданин М.В. е задържан на 25 септември в землището на село Житосвят, управлявайки микробус с 12 чужди граждани, определящи се като сирийци.

Полският гражданин Ф.Ч. е задържан в района на село Житосвят на 26 септември, управлявайки лек автомобил с 6 чужди граждани, определящи се като сирийци.

Българският гражданин П.Ч. е задържан в землището на село Житосвят, управлявайки лек автомобил с 9 чужди граждани, определящи се като сирийци. 

По отношение на всеки от обвиняемите Районна прокуратура – Бургас е внесла или ще внесе в Районен съд – Карнобат искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“

Свързани статии
Трафикант на мигранти от Бургас скочи в движение от микробус, за да избeгне полицейска проверка Обвинените в каналджийство Величко и майка му Димитринка остават в ареста Братът на Величко също бил в камиона с мигрантите, полицията го издирва Съдът в Бургас решава дали да остави семейството каналджии в ареста
Тагове
каналджийство
Коментари