Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас

Орхидееното общество  отваря Болница за орхидея на Флора Бургас - E-Burgas.com

Детско ателие и лекция за най-честите грешки при отглеждане на любимите цветя очакват колекционери и почитатели на 28 април


Всеки може да донесе своя орхидея с проблем, за да получи съвет на Флора Бургас. Първата Болница за орхидеи  ще се случи на националното изложение Флора Бургас на 28 април от 14.30 ч. Експерти на Първо орхидеено общество ще насочат колекционери и почитатели на екзотичните растения как да ги гледат по-добре. Бургазлии и гостите на изложението ще имат възможност да се сдобият с рядка колекционерска орхидея или красив предмет с орхидея – фотоси, рисунки, картички, от масата на обществото. 


„Това е първа възможност да се видим с орхидеени хора извън Варна и сме признателни на Експозиционен център Флора Бургас, които ни я предоставят. Ще имаме три събития – детска работилница, посветена на орхидеите, от 11.30, лекция за най-честите грешки при отглеждането от 14 ч. и болница – от 14.30 ч. Знаем, че в Бургас и региона има много почитатели на орхидеите и ще се радваме да се видим лично и да поговорим за любимите цветя“, казва Крум Сотиров, орхидеен експерт, лектор и президент на Първо орхидеено общество в България.


На масата на обществото благотворително ще се продават авторски снимки от проекта „Пътят на орхидеята“ на Искра Сотирова, рисунки на орхидеи от работилници на обществото, картички с орхидеи, както и различни редки видове. Сред тях – колекционерски дендробиуми, японските шедьоври от вида Неофинетия фалката, булбофилуми и други интересни екземпляри.


Първо орхидеено общество, основано през 2015 г. във Варна, е единствената неправителствена организация, която разпространява познания за отглеждането на орхидеите, творчески занимания, посветени н а тях, както и опазването им в дивата природа. Има своя група във фейсбук и образователен канал в youtube.


Крум и Искра Сотирови ще водят детско ателие, лекция и консулти за отглеждане на орхидеи на Флора Бургас.
Децата са поканени около масата, за да научат повече за орхидеите и да създадат сами красив предмет с орхидея.
 

Галерия
Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари
Тагове
Флора Бургас
Коментари

Още от последните новини