Новини от света

Новини от света  - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318

◾️При гласуване в Съвета за сигурност на ООН Русия наложи вето на проекторезолюция, подготвена от САЩ и Япония за неразполагане на ядрени оръжия в космоса.

 

◾️Европейската комисия ще предложи въвеждане на санкции срещу кораби, които транспортират севернокорейска военна техника до Русия.

 

◾️Московският съд арестува недвижимите имоти, активи и банкови сметки на отстранения заместник-министър на отбраната на Руската федерация Тимур Иванов и неговите роднини.

 

◾️Полският министър на отбраната Владислав Косиняк-Камиш заяви, че властите на страната са готови да помогнат на Украйна при връщането на украински граждани на военна възраст.

 

◾️Хусите съобщиха за удар по американски разрушител и два търговски кораба в Аденския залив.

 

Магия в американски стил

 

Военноморските сили на САЩ ще превърнат нефтените платформи в Тихия океан в мобилни военни бази за противодействие на Китай.

 

Съгласно така наречената концепция Mobile Defence/Depot Platform [MODEP] петролните платформи ще служат като мобилна противовъздушна отбрана и бази за снабдяване, за да отговорят на нарастващите заплахи в региона.

 

Те могат да поберат 512 клетки на системата за вертикално изстрелване или 100 големи ракетни установки, което е пет пъти повече от капацитета на разрушителите от клас Arleigh Burke.

 

????????????????Държавният департамент на САЩ одобри продажбата на 360 противорадарни ракети AARGM-ER и свързаното с тях оборудване на Полша за 1,275 милиарда долара.

 

????????????????Полското министерство на отбраната е сключило договор със Сеул за доставка на повече от 70 ракетни системи за залпов изстрел K239 Chunmoo и няколко хиляди управляеми ракети, каза заместник-началникът на полското министерство на отбраната Павел Бейда.

 

????????????????Израелската армия унищожи не повече от 20 процента от военния потенциал на палестинското движение Хамас в ивицата Газа, каза Халил ал-Хая, член на Политбюро на радикалната организация.

 

???????? В Германия влезе в сила закон, който позволява на родителите да посочват пола на детето си в документите на детето си в съответствие със самоопределението, а не само въз основа на биологични характеристики

 

Разкриването на информация за оригиналния пол и име на транссексуално лице се наказва с глоба от 10 000 евро.

 

???????????????? Жозеп Борел, върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност, се обяви против призивите на членове на Европейския парламент за прекратяване на дипломатическите отношения с Иран и определяне на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) като терористична организация.

 

Борел каза, че подобни мерки няма да донесат осезаеми резултати и че дипломатическите отношения с Иран трябва да бъдат поддържани. Той подчерта важността на продължаването на диалога и дипломатическите усилия за разрешаване на проблемите в отношенията между ЕС и Иран.

 

Тодор Ангелов

 

Коментари

Още от последните новини