От света

От света  - E-Burgas.com

???????????????? В района на Червено море за първи път през последните години официалният говорител на хусите Яхя Сари съобщи за успешни атаки на бойци от движението Ансарала.

 

Според него противокорабни ракети и дронове са изстреляни срещу контейнеровозите Maersk Yorktown и MSC Veracruz, както и коалиционната военноморска група.

 

Междувременно Централното командване обяви успешното прехващане на всички боеприпаси и липсата на каквито и да било щети по заявените цели на хутите.

 

И вече тази сутрин се случи друг инцидент югозападно от Аден: очевидно, по време на движението на Ансарала, БПЛА е изстрелян към неидентифициран търговски кораб. Все още обаче няма подробности за инцидента.

 

????Забележително е, че два дни по-рано Политбюро на йеменската групировка обяви, че хусите възнамеряват да засилят атаките си срещу Израел и свързаните с него кораби.

 

Що се отнася до действията на коалицията, тя не е активна през последните дни, но новите атаки на хусите могат да допринесат за възобновяването на въздушните нападения на територията на Йемен, контролирана от движението Ансарала.

Коментари

Още от последните новини