БАБХ започва проверки преди Великден

БАБХ започва проверки преди Великден - E-Burgas.com

По случай наближаващите празнични дни от Българската агенция по безопасност на храните продължават със засилените проверки в обекти за производство, пакетиране и търговия на хранителни продукти. Агенцията следи най-вече за качеството на продукти като агнешкото месо, козунаците, яйцата и боите за яйца. Проверките ще продължат и след Великден.

„Към момента по заповедта от 8 април до настоящия момент са извършени над 2000 проверки. Съставени са 6 акта. Насочени са за унищожаване храни с неясен произход - около 200 кг от животински и 50 кг - от неживотински произход”, коментира Бистра Иванова от БАБХ.

Тя обясни, че агнешкото трябва да бъде маркирано и допълни, че въпросната маркировка гарантира безопасността на продукта.

Свързани статии
Как ще се заплащa трудът по Великден БАБХ засили проверките дни преди Никулден БАБХ бие шута на частниците от гьола на "Капитан Андреево" Слънчево време и по-високи температури по Великден Велика събота е – последният ден от Страстната седмица Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Празнично настроение в Бургас чак до Гергьовден, ето програмата Агнешкото скочи с 80% в навечерието на Великден Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Агенцията по храните започна проверки по магазините
Тагове
БАБХ великден агнешко
Коментари

Още от последните новини