Викат проблемните семейства в Поморие на семинар

Викат проблемните семейства в Поморие на семинар - E-Burgas.com

Двудневен квалификационен семинар за социални работници, учители, психолози, педагогически съветници и родители на тема „Работа с проблемни семейства”, ще се проведе на 23-ти и 24-ти януари 2013 година, от 10:00 часа, в заседателната зала на Община Поморие.

По време на образователните сесии участниците ще се запознаят с основните предизвикателства в живота на децата в съответната възраст, причините за асоциално поведение при тях, нарушените комуникации във взаимоотношенията деца - учители - родители. Ще бъдат разгледани проблеми в семействата, самотното родителстване и др.

Семинарът ще предостави възможност да се изследват и най-ефективните реакции, посредством активното използване на интерактивни методи (симулация на проблемни ситуации, ролеви игри, групови дискусии и др.). Курсът е насочен към изграждане на нагласи за ненасилствено и конструктивно решаване на конфликтни ситуации, съчетано с конкретни дидактични подходи за изграждане на базисни умения в осъществяване на конструктивна комуникация. Водещ на семинара ще е доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. – дългогодишен преподавател в Програмния съвет „Социални дейности и консултиране” на Центъра за хуманитарни науки при БСУ.

 Цената за един участник е 60 лв. За повече информация: Валентина Ганева, експерт хуманитарни дейности в Дирекция „ОКТХДС” към Община Поморие, тел.0884 831425, от 8.30 до 17.00 ч.  
Коментари