В Средец избират нов Омбудсман

В Средец избират нов Омбудсман - E-Burgas.com
Досегашният Омбудсман Бойчо Колелиев. Снимка: Средец нюз
Конкурс за нов Омбудсман в община Средец стартира днес, съобщава Средец нюз
Изискванията към кандидата са да е пълнолетен, психически здрав, неосъждан, български гражданин, с високи морални качества, с постоянен адрес на територията на община Средец, завършено висше образование, минимум 10 (десет) години трудов стаж.
Необходими документи са заявление (по образец), мотивационно писмо, автобиография, диплома за висше образование, свидетелство за съдимост, документи, удостоверяващи трудов стаж, удостоверение, че кандидатът не се води на отчет в психодиспансера, програма за дейност като обществен посредник, декларация по чл.8 от Правилника.
Документите на кандидатите се приемат в деловодството на Общински съвет Средец, п-д „Г.Димитров” № 3 от датата на обявяване на настоящото обявление в електронни и печатни медии до 31.05.2012 г. до края на работния ден. Допускането на кандидатите до конкурса се извършва от комисия, като за резултатите от работата й кандидатите ще бъдат уведомени чрез публикации в местни ежедневници, интернет сайта на Община Средец и обявление на информационното табло на Община Средец.
Интервютата с допуснатите кандидати ще започнат от 10.06.2012 г. по предварително обявен график на информационното табло на Общински съвет гр.Средец.
Ще се акцентира върху познанията на кандидата в правозащитната област и вижданията му за взаимоотношенията между гражданите и местната власт. След интервюто комисията оценява кандидатите и ги подрежда в общо класиране, след което мотивирано предлага на Общинския съвет кандидатурите на първите трима кандидати, показали най-добри резултати в конкурса.
Коментари