В "Изгрев" не вярват на обещания, вдигнаха протест срещу скандална улица

В

Вчера от община Бургас официално се отказаха от идеята, хората обаче мислят, че ги лъжат

Жителите на комплекс "Изгрев" се събраха днес на протест против идеята на община Бургас да строи нова улица в близост до блоковете им. Това стана, въпреки официалната позиция от страна на общината вчера, според която въпросната нова улица няма да се строи. Оттам заявиха, че ще се съобразят с желанието на хората и проектът няма да бъде изпълнен. Същото бе заявено и на общественото обсъждане през месец април. Подробности относно проекта може да прочетете тук

Според протестиращите обаче съобщението на страницата на общината не се брои за официална позиция и те все още не вярват, че улицата няма да я има. На протеста днес се събраха близо 50 души, които настояха от общината да ги запознаят със сега действащия подробен устройвен план и за бъдещите си планове за комплекса. Те настояват и минаващата през парка алея, която в момента автомобилите използват за улица, да бъде затворена, за да бъде осигурена безопасност и чист въздух за децата, които играят на детската площадка. 

Като основен проблем бе изтъкнат и липсата на паркоместа, като цели два блока с близо 160 апартамента в момента са принудени да паркират автомобилите си в тревните площи, за което собствениците получават глоби. Те настояват въпросните площи да бъдат превърнати в паркинги, за да може паркирането да бъде регламентирано. В противчен случай живущите наблизо заплашиха да оставят автомобилите си на бул. "Димитър Димов" и да блокират движението по него. 

Припомняне, че днешния протест бе организиран още преди няколко дни. От община Бургас се опитаха да тушират напрежението, като вчера на пуснаха съобщениe на официалната си страница, че се отказват от идеята си. Техни служители дори са закопали проучвателните дейности за улицата, които бяха направени в зелените площи на парка. Поради тази причина днес протестът бе сравнително рехав, тъй като част от хората все пак са повярвали на обещанието. Голяма част от тях обаче все още мислят, че биват лъгани и настояват за официална позиция в държавен вестник относно решението. 

Коментари