Днес се провежда областният кръг от националната викторина по безопасност на движението

Днес се провежда областният кръг от националната викторина по безопасност на движението - E-Burgas.com

Центърът за личностно развитие в Бургас провежда днес областния кръг от националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ в Международния конгресен център /зала 11, 3 ет./ със съдействието на Община Бургас, ОД на МВР - сектор „Пътна полиция”, СБА и БЧК.

Във викторината ще участват отбори с ученици от 5-7 клас. Те са от училищата на Област Бургас: ОУ „Любен Каравелов” с ръководител Димитър Митев, ОУ „Антон Страшимиров“ - с. Дебелт с ръководител Димитър Сачанов, ОУ „Георги Раковски“ - с. Оризаре с ръководител Велина Симеонова, СУ „Христо Ботев“ - Сунгурларе с ръководител  Красимир Динчев и ОУ „Христо Ботев“ - Поморие с ръководител  Йонка Дюлгерова.

Викторината се състои от  5 кръга.  В първи кръг състезателите ще решават теоретичен тест от 20 въпроса, във втори кръг - викторина от 10 въпроса, в трети ще се проведе практическо задание - установяване на повреда/неизправност на велосипед/, четвърти кръг - ситуация за оказване на  долекарска помощ и пети кръг- сглобяване на пъзел на пътен знак.
Този отбор, които се класира на първо място, ще вземе участие в националния кръг на викторината по безопасност на движението, която ще се проведе на 14-15.05.2024 г. в Сунгурларе.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Днес се провежда областният кръг от националната викторина по безопасност на движението - E-Burgas.com

Регата 24 Май