Трима братя нападнаха полицаи в Ново Паничарево, съдът ги наказа с глоби

Трима братя нападнаха полицаи в Ново Паничарево, съдът ги наказа с глоби  - E-Burgas.com

„Ще ти счупя полицейската глава" крещял с камък в ръката един от нападателите 

Районен съд – Бургас призна нарушителите Георги С., Бойко С. и Иван С. за виновни в това, че 11 август в с. Ново Паничарево, дърпали за ръцете и блъскали полицейски служители,  при опита им да задържат лицето М. Х. Тримата братя се опитвали да помогнат на М. Х. да избяга.

Бойко С. и Георги С. отправяли обидни думи към полицейските служители и едновременно с това се заканвали, че ще ги заколят, а нарушителят Иван С., с камък в ръцете, насочен към един от свидетелите, казал: „Ще ти счупя полицейската глава".

Съдът прие, че с тези действия тримата са нарушили обществения ред и спокойствие, общоприетите норми за поведение и морал и са демонстрирали явно неуважение към обществото – проява на дребно хулиганство.

Районен съд – Бургас наложи на Бойко С. и Георги С., глоба в размер на 500 лв., а на Иван С., глоба в размер на 350 лева. Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е бил съставен и на Ангел Р., който според съда, обаче, не е бил участник в развилите се събития. 

Според съда, отправянето на закани и обиди към полицейски служители, които са изпълнявали служебните си задължения, представлява по своето естество грубо нарушение на обществения ред. С оглед на това, макар и неосъждани, на всеки един от двамата – Георги С. и Бойко С.,  следва да бъде наложена глоба в полза на държавата в максимално предвидения законов размер, а именно от по 500 лева. Съдът кредитира показанията на четиримата полицейски служители.

„Те са възприели фактите непосредствено при изпълнение на своите служебни задължения, макар срещу тях да е била насочена вербална и физическа сила с цел преустановяване на задържането на лицето М. Х. Показанията им са еднопосочни и взаимно допълващи се", казва в своя акт съдебната инстанция.

Районен съд - Бургас намери, че третият нарушител, Иван С., се е опитал да осуети поведението на синовете си. Поради което на същия следва да бъде наложена глоба в полза на държавата в размер на 350 лв.

Коментари