Светъл лъч за планинското колоездене, все повече клубове под крилото на федерацията

Светъл лъч за планинското колоездене, все повече клубове под крилото на федерацията - E-Burgas.com

Един от най-екстремните спортове – планинското колоездене е на път да запише, може би, най-силната година в своето развитие у нас. Това се случва благодарение на рязката смяна на политиката в родната федерация по колоездене, където допреди година-две изобщо не попадаше в полезрението на тогавашното ръководство.

Към днешна дата обаче нещата стоят по друг начин и това се забеляза и на провелото се в началото на седмицата годишно събрание на Български колоездачен съюз, в който бяха приети нови членове, повечето представляващи планинското колоездене.

Спортният календар на федерацията дори вече е наситен със състезания по маунтин байк, както и клубовете под крилото на федерацията вече са повече и лицензирани, добавени са и ранглисти за различните категории и както изглежда всичко вече върви в някакви рамки, изцяло развиващи спорта.

На срещата, която се проведе във вторник в една от залите на Националния стадион „Васил Левски“, имаше и бургаско участие в лицето на Николай Желев. Той е председател, главен треньор и състезател на клуб „Shore Invaders”, който е един от най-големите и развиващите се в България.

Галерия
Коментари