С тържествен концерт започна честването на Националния празник в община Приморско (Снимки)

С тържествен концерт започна честването на Националния празник в община Приморско (Снимки) - E-Burgas.com

Честването по повод 140 години от Освобождението на България започна с тържествен концерт в Китен. Събитието се проведе в местното читалище, с участието на детски и дамски танцов състав с ръководител Дамян Дамянов, ДФФ „Урдовиза“  с ръководител Златка Ставрева, група за автентичен фолклор с ръководител Христо Йорданов и деца от Китен, които рецитираха патриотични стихове. Финалният щрих на концертната програма постави странджанската народна певица Галя Гильова. Великолепните изпълнения на самодейците получиха продължителни аплодисменти..

Специални гости на празника бяха кмета на Китен Катя Вълчева, секретаря на общината Мария Георгиева и общинският съветник Златина Величкова. Градоначалникът на морския град произнесе поздравително патриотично слово.

Поздравителни адреси по повод 3 март и Деня на самодееца бяха поднесени и от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов. Всички състави към читалище „Свобода – 1948“ получиха парични ваучери, осигурени от община Приморско.

Тази вечер, 2 март,  от 18.00 часа в читалище „Самообразование – 1919“ в Приморско ще се проведе тържественият концерт  за Освобождението на България. В него участие ще вземат самодейците от ФА „Приморско“.

Галерия
Коментари