С 18 млн. лв. разширяват ул. Крайезерна, става четирилентова

С 18 млн. лв. разширяват ул. Крайезерна, става четирилентова - E-Burgas.com

Строителните дейности по един от важните за Бургас инфраструктурни проекти стартираха днес. Започва реконструкцията на ул. Крайезерна, като проектът е с продължителност 24 мес. Стойността на ремонта е малко над 18 млн. лв. и ще протече в три етапа. По проект до края на този срок "Крайезерна" трябва да стане четирилентова. Целта е да се подобри, както транзита на юг от Бургас, така и бързия достъп до всички промишлени зони и до Пристанище Бургас.

"Това е ключова връзка и тя е особено важна и наложителна да се изпълни, особено след като с подкрепата на държавата с държавно финансиране успяхме да реализираме Пътен възел „Запад“. Сега се надяваме да успеем в кратки срокове да изпълним проекта и това лято целият транзитен трафик да бъде изнесен по новата улица", обяви на пресконференция днес зам.-кметът по строителството в община Бургас - Чанка Коралска.

По думите й трасето , по което се работи крие изненади, предвид спецификата на почвата там, затова е възможно реконструкцията да не се вмести в предвидените срокове, но така или иначе поне две от платната ще бъдат пуснати в експлоатация идното лято.

 

Коментари