Прокуратурата поиска проверка на всички, свързани с "Аркус"

Прокуратурата поиска проверка на всички, свързани с

Специализираната прокуратура е възложила на Националната агенция за приходите и Главна дирекця "Национална полиция" проверка на дружество "Аркус - сигурност Бургас" и свързаните с него физически и юридически лица, съобщи обвинението.

Фирмата е съсобственост на зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, а неин консултант е Димитър Желязков, известен с прякора Митьо Очите. И двамата бяха арестувани през уикенда в Истанбул.

Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици, се посочва в съобщението. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 души.

При проведената на 2 август 2018 г. специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някои от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Д. Желязков, припомня прокуратурата.

Коментари