Представят 101 крафт бири от цял свят в Бургас през юли

Представят 101 крафт бири от цял свят в Бургас през юли - E-Burgas.com

От 19 до 21 юли в експозиционен център ФЛОРА в морската градина ще се проведепърви международен фестивал на бирата „ 101 Beer Fest”Бургас, в който участие ще взематнад 25 фирми с над 101 представени марки бира и крафт пивоварни.

Изложението се организира от Експо Тим ООД с подкрепата на община Бургас.

Основната цел на фестивала е максимална популяризация на големия брой висококачествени чуждестранни марки бира, както и на българските производители на крафт бира.Крафт  пивоварните са частни, малки и произвеждат ограничено количество бира, които  залагат  не толкова на количеството, колкото на качеството и вкусовете на бирата.  Сред крафт бирите можете да намерите някои по-традиционни вкусове, но с осезаемо по-добро качество. Ако искате  опитате нещо различно,то може да пробвате крафт бира с мед, люти чушки, бекон, кафе, шоколад, стриди или с плодове. Има и бири, отлежавали в бъчви от бърбън, които се обогатяват с допълнителен аромат.

Вносители на немски,чешки,белгийски,английски, полски, шведски и японски бири ще представят най доброто от пивоварните на съответните страни. Своето участие заявиха:

 Биндинг, Hills beer, Metalhead.beer,Rhombus, Пети океан, Ailyak, Malmo brewing Sweden, пивоварна Golem Poland, Бял Щърк, Диво Пиво, Blek Pine, Kazan Artizan, Veritas, Jagerhof,Konrad, Витошко Лале, Баси Кефа и др.

Изненадата на фестивала е бира La socarrada GOLD - Единствената бира в света със златен прах 

За фестивала пристигат и 2 чужди крафт пивоварни, които за първи път ще представят свои бири в България.
Пивоварна Голем от Полша от която ще може да опитате следните бири:  - Owech (лешникова Triple IPA),  Dybuk (Ръжен Porter + сол и какао),Milky Moon (Imperial Oatmeal Milk Stout + fenugreek, канела и кокос), Moloch Laphroaig BA (Силен ейл отлежал в Laphroaig whisky barrels) Sour Orange Pale Ale

От шведската пивоварна ще може да опитате следните бири: “Hankyman”стаут от лешниково мляко 11,2 % , Pils Tropical  с аромат на пура, Kettle sour с аромат на малини, ванилия и рубарб

Участниците са подготвили много изненади с атрактивни и промоционални цени, както и възможности за дегустация на определени марки.

На 20.07.2018 от 19.00 часа  група “Обратен ефект” ще подгрее публиката, за да може тя да се охлади с богатото разнообразие на представените напитки.
 

Коментари