Пълен ремонт за 9 улици край "Богориди" започва другия месец

Пълен ремонт за 9 улици край

Близо 70% от тръбите под главната пешеходна улица в Бургас били изгнили и в момента се подменят

Пълен ремонт ще се извърши на 9 улици в близост до бул. "Алеко Богориди" в Бургас. Очаква се строително монтажните дейности да стартират веднага щом бъде приет Бюджет 2018, което най-вероятно ще стане още на януарската сесия на Общински съвет - Бургас. 

Ремонтите ще обхванат 9 малки улички (виж на картата), които ще бъдат изцяло преобразени успоредно с ремонта на "Богориди", която се обновява в момента. Става дума за - ул."Отец Паисий", ул."Възраждане", ул."Лермонтов, ул."Шипка", половината от ул."Константин Фотинов", ул."Успенска", ул."Иларион Макариополски", ул."Граф Игнатиев" и ул."Гео Милев". Пътните платна на всички улици ще бъдат покрити с гранитни павета, а тротоарите с бетонови. Уличното платно и прилежащите тротоари се полагат на едно ниво, така че улицата да бъде със споделено ползване

Междувременно стана ясно, че водопроводната мрежа под бул "Алеко Богориди" е била в изключително лошо състояние, като е била компроментирана на близо 70%. Това е водело до наводнение на мазетата и приземните етажи на всички сгради по улицата през последните години. В момента тече пълното подновяване на канализацията, с което се очаква този проблем да бъде решен. 

Коментари