Най-добрите джет пилоти в България ще спорят за купа „Бургас“ /видео/

След 3-годишна пауза централният плаж в Бургас отново ще бъде домакин на кръг от републиканския джет шампионат. Най-добрите джет пилоти в България ще спорят за купа „Бургас“ днес и утре, 22 и 23 юли. Състезателното трасе е в непосредствена близост до Моста. Вчера първите джет пилоти вече го тестваха и събраха много зрители на атрактивната гледка.

През 2014 година състезанието в бургаския залив бе посетено от стотици фенове на моторните спортове, като организаторите се надяват, че тази година интересът ще е още по-голям.
В битката за призовите места в отделните категории ще се включи двукратният вицеевропейски шампион по джет ски Кристиян Киров. Звездната компания ще бъде допълнена от Марио Михалев, който в началото на този месец направи своя международен дебют, участвайки на Европейското първенство в Австрия, а в категория деца участие ще вземе и младата ни надежда в този спорт Алекс Петров. Освен тях, в Бургас се очаква да пристигнат още доста елитни джет пилоти, което ще направи стартовете изключително драматични.
Традиционно в първия ден ще бъдат разпределени медалите в различните дисциплини при децата и жените, а в неделя ще станем свидетели на битката на най-бързите джетове в България.

Коментари