Над 120 творци пристигат в Бургас за четвъртия международен фестивал за изпълнители на класическа музика

Над 120 творци пристигат в Бургас за четвъртия международен фестивал за изпълнители на класическа музика - E-Burgas.com

Народно читалище „Фар-1946” град Бургас, Московски държавен институт на културата  и Община Бургас организират Четвърти Международен фестивал за изпълнители на класическа музика. Той ще се проведе в дните 14 -15 юни 2018  в зала „Петя Дубарова“  на КЦ „Морско казино“.

Целта на конкурса е да се изявят изпълнители - любители и професионалисти на класически музикални инструменти и класическо и поп пеене при клубове, сдружения и организации, читалища, детски и младежки центрове, детски градини, общообразователни училища, студенти в музикалните академии и професионални изпълнители.

Репертоарът на изпълнителите е от предкласика до съвременна музика. Тази година ще участват 120 души, 35 от които са от Литва и Русия.

Петчленното жури се състои от музикални педагози от Литва, Русия и България, председател е проф. Светлана Карась (от катедрата по пиано на Московския държавен институт на културата, директор на Международното висше училище за музикални изкуства - Москва, почетен деятел на висшето професионално образование на Русия).

  Ще бъдат връчени специални награди:

- на кмета на Община Бургас - г-н Димитър Николов за високи художествени постижения

- посветена на 145 години от рождението на Сергей Рахманинов

- посветена на 125 години от смъртта на Пьотр Илич Чайковски

- „За най-добро изпълнение на обработка на народна музика”

- „Начало”- за занимаващи се с музика по-малко от две години - независимо от възрастта

Конкурсната програма ще започне на 14 и 15 юни от 10 часа в зала „Петя Дубарова“. Входът е свободен за всички любители на класическата музика.  

Галерия
Коментари