Кандидати за народни представители от „БСП за България” се срещнаха с представители на сектор „Сигурност” в Бургас

Кандидати за народни представители от „БСП за България” се срещнаха с представители на сектор „Сигурност” в Бургас - E-Burgas.com

Социалистите посочиха и това, че трябва да има ефективно използване на капацитета на българския военно-промишлен комплекс за модернизация на българската армия

Кандидатите за народни представители на коалиция „БСП за България” в Бургас инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев проведоха среща с представители на сектор „Сигурност”. Присъстващите бяха запознати с цялата платформа на коалицията за предстоящите избори, като най-много се наблегна на темата за национална сигурност, отбрана и обществен ред.

Социалистите заявиха, че промените в глобалната среда пораждат необходимостта от изработване на изцяло нова Стратегия за национална сигурност, обхващаща в комплекс съвременните рискове и заплахи и стъпките за изграждане на ефективна система за противодействие. „БСП за България” е за провеждане на  политика, която да гарантира суверенитета, сигурността и независимостта на страната. На срещата бе коментирано, че трябва да се осигурят условия на въоръжените сили за изпълнение на конституционно възложените им отговорности и задачи – гарантиране суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитата на териториалната ѝ цялост.

Социалистите посочиха и това, че трябва да има ефективно използване на капацитета на българския военно-промишлен комплекс за модернизация на българската армия. Приоритетна задача за страната следва да е и формирането на система за вътрешна сигурност и обществен ред, която да гарантира спазването на личните права и собствеността на гражданите.

Друго, на което „БСП за България” държи да обърне внимание, е довършването на оградата по границата с Турция. Това довършване трябва да бъде съпроводено със съответните законодателни мерки, които да бъдат адекватни и да отговарят на българския национален интерес – заключиха социалистите.

Коментари