Измениха в по-лека присъдата на Кирил Принца, който застреля готвача си в Несебър

Бургаският апелативен съд измени присъда и наложи по-ниско наказание на Кирил Х. за убийството на Никола К., извършено на 17 април 2016 г. в гр. Несебър.
Въззивният състав е преквалифицирал деянието от престъпление по чл.115 от НК /умишлено лишаване от живот/ в такова по чл. 122 ал. 2 от НК /извършено по непредпазливост/ и е намалил наложеното наказание от седем години на четири години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.
Съдът е изменил режима на изтърпяване на наказанието за престъплението против реда и общественото спокойствие по чл. 325 от НК от строг в общ и е изменил определеното общо наказание, като го намалява от седем години на четири години, както и режима за неговото изтърпяване от строг на общ.
В останалата част присъдата е потвърдена. Съдът е постановил Кирил Х да заплати на: С. К. сума в размер на 140 000 
лв. представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди и 1400 лв., за причинени имуществени вреди; на В. К. сума в размер на 130 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди и сумата от 900лв. за причинени имуществени вреди; на Г.К. сума в размер на 130 000 лв. представляваща обезщетение за 
претърпените от него неимуществени вреди.
Пресофисът на Апелативен съд – Бургас припомня, че Кирил Х. е признат за виновен в това, че на 17.04.2016 год., около 21,50 часа, в гр. Несебър, ул.„Венера“ №11, в лек автомобил „Ауди“, в близост до ресторант „Принц 
Кирил“, е причинил смъртта на своя служител Николай.К., готвач в ресторанта, прострелвайки го с пистолет марка „Зиг Зауер“.
Подсъдимият е признат за виновен и в това, че на 17.04.2016 год., около 20,30 ч., в градината пред ресторант „Принц Кирил“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно 
неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - употребил огнестрелно оръжие и възпроизвел 4 бр. изстрела насочени към саксия на палмово растение с пистолет, в присъствието на пострадалия Никола. К. и на свидетеля П. К.
Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 14-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.
 

Сподели новината:

Коментари