ЕНП не хареса хумора на Валери Симеонов, настоява Борисов да го махне

снимка: 24 часа

Присъствието на вицепремиер, склонен да приема за шега нацизма, било безумие в европейска България

Призоваваме министър-председателя Бойко Борисов незабавно да преоцени значението на коалиционните си взаимоотношения, за сметка на общочовешки ценности, важни за достойнството на целия български народ и отвоювани с цената на милиони невинни жертви.

Това заявяват от Единната народна партия в своя декларация, цитирана от Нова Тв.

Присъствието на вицепремиер, склонен да приема за шега нацизма, е безумие в европейска България. Още по-цинично е, че същият да отговаря за демографската ни политика. Скромно се надяваме вицепремиерът Валери Симеонов да няма шеговити снимки при посещението си в концлагера „Бухенвалд“. Става дума за място, в което са намерили смъртта си хиляди човешки същества, между които и българи. В противен случай няма да се изненадаме, ако догодина си направи шеговита снимка с чалма при почитане на жертвите на баташкото клане.

Циничната снимка на новоназначения зам.-министър е далеч зад пределите на детството и подобни „шегички“ в зряла възраст са несъвместими с достъпа на подобни хора до политиката и властта. Или по-точно казано - влизат в графата „пропаганда на фашизма“, което се преследва от закона в цивилизованите държави.

При липса на опит в коалиционни отношения с крайно десни партии, призоваваме Борисов да се обърне за съвет към госпожа Ангела Меркел с която обикновено демонстрира завидна близост.

Сподели новината:

Коментари