Две седмици преди откриването: Около храма ври и кипи (снимки)

Две седмици преди откриването: Около храма ври и кипи (снимки)  - E-Burgas.com

След 5 години чакане бургазлии отново ще могат да влязат в храм "Св. св. Кирил и Методий". Това ще се случи на Никулден, до който остават точно две седмици. С приближаването на крайния срок работата става все по-усилена, като в момента екипи работят ударно в самия храм и пространството около него. Оградите вече са махнати, но достъпът за външни лица все още е ограничен, а от фирмата-изпълнител не позволиха на репортерите на е-Бургас да снима вътрешността на сградата. В момента се работи по озеленяването на околните простраснтва и по оформянето на последни детайли по вътрешността на храма. 

Църквата вече е напълно укрепена, като освен това е със сменна дограма, нова гранитна настилка с подово отопление, полилеи и ел. инсталация. На 6-ти декември обаче сградата няма да отвори в пълния си блясък, тъй като в момента е без стенописи. През следващите месеци ще се обособи ъгъл от църквата, в който иконите ще бъдат възстановявани, но това няма да пречи на миряните да я посещават свободно.

Тепърва ще се мисли и за реставрация на външната фасада, тъй като камъкът с който тя е изградена е на близо век и вече се руши. Тези ремонтни дейности обаче ще бъдат направени по друг проект. 

Галерия
Коментари