40 хил. литра дизел на година харчи корабчето "Анастасия"

40 хил. литра дизел на година харчи корабчето
снимка: anastasia-island.com

Община Бургас обяви обществена поръчка на стойност 67 хил. лв. 

40 хил. литра гориво гори на година 18-метровия общински катамаран  „Анастасия“, който изпълнява курсове до едноименния остров в Бургас. Това става ясно от обществена поръчка на общината за закупуване на корабен дизел (газьол) за настоящата година. Стойността на поръчката е 67 хил. лв. без ДДС.

Очаква се с настъпването на пролетта и повишаването на температурите курсовете на общинското корабче до остров Света Анастасия да бъдат възобновени. 

Катамаранът "Анастасия" оборудван с най-съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Ширината му е 6,5 метра, височината на борда 2, 40 метра, газене 90 см. Корабът разполага със 72 места в закрития салон и две места за инвалидни колички. На разположение на пътниците са общо 3 санитарни възела, като единият е за хора с увреждания.  Има бар за кафе и студени напитки, плазмен екран и аудио система, интерком система за връзка между пътнически салон и кабината за управление На откритата палуба са обособени 28 допълнителни места за сядане.

Коментари