Утре отварят ценовите оферти за ТОЛ системата

Утре отварят ценовите оферти за ТОЛ системата - E-Burgas.com

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) отваря в сряда ценовите оферти от конкурса за изпълнител на обществената поръчка за ТОЛ системата. Четири от кандидатстващите фирми за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа са предложени от комисията за отстраняване, съобщава "Канал 3".

Това са "БГ ПЪТ", ТОЛНЕТ-Чехия, "СИЕЛА НОРМА АД и "ТЕЛЕТОЛ" ДЗЗД. Остават две компании - КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС, чиито оценки са, съответно -
за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 10 т. Оценка за план за изпълнение и управление на риска – 10 т. Оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т. Техническа оценка – 100 т.

Консорциум „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“ е вторият участник, предложен да продължи с оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 5 т., оценка за план за изпълнение и управление на риска – 5 т., оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т. и техническа оценка – 66,67 точки, съобщават от АПИ.

ТОЛ системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

Очакване, че до края на седмицата ще бъде избран изпълнител, изрази миналата седмица министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Коментари