Ученици от Каблешково оглавиха Община Поморие за ден

Работният ден в Община Поморие днес започна с изцяло обновено ръководство и администрация. По случай празника на българската община, кметът Иван Алексиев за седми път инициира Ден на отворените врати, в който възпитаници на местните учебни заведения поемат управлението на общината за няколко часа. Тази година гости бяха учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” Каблешково, ръководени от преподавателя си Иван Милушев.

След предварително проведени демократични избори, младежите бяха излъчили свой кмет, а именно шестокласничката Синтия Христозова. Веднага след като кметът Алексиев ѝ връчи кметската огърлицата, г-ца Христозова се зае с новите си задължения. Тя представи своя екип от заместник-кметове, директори и експерти и проведе с тях ползотворна оперативка. Задачите бяха разпределени по ресори и беше време приемният ден с граждани да започне. Успоредно с това, останалите служители се настаниха в новите си кабинети и с любопитство изследваха естеството на работа.

„Нашата идея, организирайки този Ден на отворените врати, е точно тази – всеки един жител да се чувства част от това управление. Поради тази причина правим и редица обществени обсъждания, на които гражданите да участват активно. Най-важното е да сте все така усмихнати и позитивни и един ден да бъдете наши достойни заместници”, каза кметът Иван Алексиев в края на работния ден, пожелавайки на децата успех. Учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” Каблешково получиха сертификати за участието си в инициативата и благодариха на кмета и общинската  администрация за отправената покана и гласуваното доверие.

Сподели новината:

Коментари