Трета формация на ватерполния „Черноморец” ще играе на финал

Трета формация на ватерполния „Черноморец” ще играе на финал - E-Burgas.com

През настоящия сезон още един отбор на СКВТ "Черноморец" спечели място във финала. След юношите до 17 г. и до 13 г., в разпределението на медалите от държавното първенство по водна топка ще участва и формацията U15.

Квалификациите се проведоха на басейна в комплекс "Меден рудник". Официален дебют като съдии в държавното първенство направиха състезателите на "Черноморец" - Румяна Евстатиева и Иван Синицин. В състезанието участваха общо 10 отбора, разделени в две групи.

Възпитаниците на старши треньора Петър Йонов спечелиха всички мачове в своя поток и с пълен актив от 12 точки оглавиха група "В". Първото място класира директно отбора на "Черноморец" във финалите.

"Акулите" записаха впечатляващи победи във всички срещи от квалификацията, като в игра влязоха и най-малките ватерполисти в състава.

Вицешампионите в тази възраст стартираха с 13:2 срещу "Комодор", като същият успех те записаха и срещу "Локомотив" /Русе/. С лекота бургаските ватерполисти се справиха и срещу "Арда" - 14:1. В последния мач, който беше решаващ за определяне на лидера в групата, момчетата на Петър Йонов надиграха "Аква Спорт" с 13:3. До тази среща и двата отбора бяха с равен брой точки, но "акулите" не оставиха никакви шансове на съперника и спечелиха мача с разлика.

В другата група, в спора за третото място, "Нептун" загуби с 5:10 от ЦСКА, в мач, завършил с два червени картона за домакините. Победител тук стана отборът на "КПС Варна", който заедно с "Черноморец" ще играе директно на финал.

Класиралите се на второ и трето място в групите, ще участват в квалификация №2. Първите три от тях ще попълнят финалната шестица, а заелите 4, 5 и 6 място ще се класират на местата от 7 до 9 в генералното класиране. Останалите извън квалификация №2 отбори ще продължат във финал "Б". Първите четири във финалната шестица ще играят суперфинал.

Коментари

Още от последните новини