Строежите по морето: Два са замразени, третият спира след седмица

Строежите по морето: Два са замразени, третият спира след седмица - E-Burgas.com

"Свлачището край "Алепу" се е разширило, ако не работим, скатът ще падне" заяви ръководителят на строежа

Два от скандалните строежи по морето са замразени, а на трети дейностите ще продължат до 15 април. Става дума съответно за казусите с Боровата горичка край "Арапя", къмпинг "Градина" и строежът на ваканционно селище край "Алепу".

Според ръководителя на последния обект свлачищото там се е разширило, предаде bTV. Строителните дейности там ще продължат до 15 април, след което ще бъдат преустановени, за да не пречат на гнезденето на защитен вид птици. Разрешението е дадено от след становища на община Созопол строителната дирекция и Геозащита – Варна.

„Това е подпочвена вода, която непрекъснато подмива този скат и не знам как да ви го кажа, толкова е опасно! Трябва да се подпре. Или ще работим, или ще го оставим да падне. Ще има бордюри, ще има ограда, няма да се вижда изобщо първият етап на строителството”, , каза ръководителя на обекта Йордан Гергов и обеща, че плажът ще може да се ползва. 

Край къмпинг „Арапя” цялата гора, в която е предвидено да се строи вилно селище, е заградена с плътна телена ограда и мрежа Изграждането на 23 вили е „замразено”, тъй като нарушенията не са отстранени, обясняват от Община Царево. Инвеститорът потвърди, че на този етап само е обезопасил строежа.

Край къмпинг „Градина” основите на строежа са заровени. Плановете на инвеститора остават неясни, като по последна информация той се октазва от намеренията си да строи там. 

 

Коментари