Спор в местния парламент на тема "Кой трябва да подкрепя спорта в Бургас"

Спор в местния парламент на тема

Повод за разгорещения дебат стана декларация на Евгенй Мосинов за подкрепа на футболния клуб "Черноморец"

Със спор на тема "Кой трябва да подкрепя спорта у в Бургас" се скараха общински съветници на старта на днешната сесия на Общински съвет. Повод за дебата стана внесената от общинския съветник Евгений Мосинов докладна, с която той настояваше община Бургас да подпомогне възраждането на клуба и връщането му сред най-големите, както и да направи всичко възможно да си възстанови собствеността върху стадиона, който в момента е в окаяно състояние. В декларацията бе споменат и другия футболен клуб в лицето на "Нефтохимик", като за него общината поеме финансова отговорност, бидейки мажоритарен собственик. 

Именно финансовия аспект на нещата разгневи зам, председателя на Общински съвет Георги Дражев, който категорично отказа да подкрепи декларацията, тъй като тя може да донесе само загуби на общината. Той припомни, че дълговете на "Черноморец" и до ден днешен не са известни, а стадионът и базата от години се разпадат. 

В дебата се включи и Антон Коджабашев от групата на АБВ

"По какъв друг начин можем да развиваме спорт, ако не с финансиране? Откъде ще дойдат спортните надежди и величия в Бургас, ако няма пари. Само с идея и желание не става. Трябва да мислим как да помагаме, а не как да пречим. Вие точно това исакте да направите." обърна се той към Георги Дражев. 

 

Коментари