С четвъртък решават дали Теменужка Петкова ще освободи стола на Жечо Станков

В четвъртък, когато бъде направено изслушването в комисията по енергетика и по националната сигурност евентуално, ще решим за оставката на Теменужка Петкова. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.- председател на партията Цветан Цветанов след провеждане на коалиционен съвет в сградата на Министерския съвет, предаде БГНЕС.

Решението е след като приключат изслушванията и дебатите, оставката на енергийния министър да бъде разгледана и приета, или да се търси вариант за нов министър. Това обаче ще стане на по-късен етап, уточни Цветанов. На съвместното заседание на комисиите ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката за бизнеса на ЧЕЗ, добави Цветанов.

Премиерът Борисов се е обадил по телефона на чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката за активите на ЧЕЗ, поясни още Цветанов. Според него чешките институции са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър. Борисов е поискал тази информация. Коалицията е стабилна и ние сме заедно, каза Цветанов като аргумент, че в коалицията няма проблеми.

Сподели новината:

Коментари