Продават на търг стогодишни къщи в центъра на Бургас (снимки)

Продават на търг стогодишни къщи в центъра на Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Две стари къщи в центъра на Бургас се продават на публучен търг от частен съдебен изпълнител. Имотите са на различни собственици и двете проджби нямат връзка помежду си. 

Първата къща се намира на ул.Съгласие N 21, като за продажба е пуснат единия етаж от нея. Тя е построена прз 1911 година, което я прави на повече от век. Въпреки това тя не е паметник на културата. През 2008 година сградата е ремонтирана, като фасадата е била измазана и боядисана. Покривът на сградата е керемиден, с конструкция от дървен гредоред. Сградата функционира като „студио за красота” . На първи етаж е разположено козметично студио, а на втори етаж - фризьорски салон. Цената е 155 400 лв. 

Втората къща се намира на ул. "Ивайло" 18. Не се споменава през коя година е построена къщата, но най-вероятно и тя е на около един век. Сградата е с масивна конструкция от каменна зидария на сутерена и тухлена зидария на двата жилищни етажа. Подовете и таваните са с конструкция от дървен гредоред. Покривът е керемиден, с дървена конструкция. Външно и вътрешно сградата е измазана и боядисана, без поставени топлоизолации. Подовете и вътрешното стълбище са с настилка от дървено дюшеме - в лошо състояние част от подовете са застлани с балатум. Вратите и дограмите в цялата сграда са дървени, стари.

В цялата сграда се наблюдават пукнатини по стените и таваните. Сградата се нуждае от основен ремонт. Наддаването за нея ще започне от 199 200 лв. 

Галерия
Коментари