Пеевски превзема Бургас

Пеевски превзема Бургас - E-Burgas.com

lafka

До дни ще започне разполагането на новите павилиони тип"Лафка" в Бургас. Те са собственост на медийния олигах Делян Пеевски и тяхното навлизане в града ще доведе до масови филити на дребни търговци."Имаме информация, че до няколко дни ще започне монтираните на павилионите на Пеевски. Имало е заседание в общината по този въпрос. Ще стане страшно. Ще фалират стотици дребни предприемачи, поне хиляда души ще останат без препитание.

Който е допуснал това хвърля голяма бомба със закъснител"- коментира Николай Димитров - председател на "Асоциация за спасение  дребния и средния бизнес". Първоначално ще бъдат поставени 47 павилиона на ключови места в града. В тях ще се продават цигари, алкохол, безалкохолни напитки, пакетирани изделия, вестници и др. По този начин ще бъдат ликвидирани обектите с подобна търговска дейност. Самите павилиони вече били доставени в складовата база на СОМАТ."Пеевски може да си позволи по-ниски цени на изделията. Отделно той търси и начин да продава по-активно своите печатни издания. Според наши източници неговото намерение е да монтира общо над 100 павилиона в Бургас. Негови представители са направили подобни заявки в общината.

По този начин Делян Пеевски буквално ще превземе града. Той ще стане монополист и ще диктува този пазарен сегмент в региона."- каза още Димитров. Той е категоричен, че ще пордължи борбата против това налагано статукво с всякакви средства. "Ако трябва ще стигнем до протести. Ще блокираме улици и магистрали. Ще се борим до край. Няма да позволим да се стигне до нов взрив на безработицата в града."- коментира Николай Димитров.

Стефан Боев

Коментари