Нефтохимик спечели първия пелйоф срещу Марек с 3:0

Нефтохимик спечели първия пелйоф срещу Марек с 3:0 - E-Burgas.com

Шампионът Нефтохимик 2010 (Бургас) спечели срещу Марек Юнион Ивкони (Дупница) с 3:0 гейма в първия мач от 1/4-финалните плейофи в Суперлигата. Срещата в Бургас обаче беше съпроводена от доста емоции. След като треньорът на гостите от Марек Иван Тасев хвърли обвинения сърху съдиите, играещият спортен директор и либеро на Нефтохимик Теодор Салпаров, също изказа мнението си по темата пред BGvolleyball.com:

"Не бих казал, че съдията е бил безобразен с оглед на съдийството, което има в Дупница. Нормално е да има някакви пропуски в съдийството. Нищо сериозно не е станало. Не мисля, че съдийството е било причината за загубата на Марек. Разликата в класите беше огромна, в геймовете също. Бяхме по-добри на всички елементи. Това е нормално за амбициите, които имаме.

Бях убеден, че Нефтохимик ще играе по този начин, защото тренирахме много добре за срещите. Нормално е, когато един отбор тренира на такова ниво, да играе и по същия начин.

Класата, която притежаваме ние, винаги прави разликата след средата на гейма. Хубавото е, че и Вальо Братоев влезе в страхотна форма за плейофите, след контузията. Помогна страшно много. Целият отбор днес игра така, както ми се иска на мен, както му се иска на старши-треньора и на всички момчета. Това е правилният подход, за да вървим нагоре.

Мачът в Дупница ще бъде много тежък. Знаем за емоционалните фенове на Марек. Ще бъде трудно, но смятам, че нашият отбор е по-класния и трябва да завършим серията там", заяви Теди Салпаров.

Коментари