Христо Янев: Тук съм, за да върна славните времена на Нефтохимик!

Христо Янев: Тук съм, за да върна славните времена на Нефтохимик!  - E-Burgas.com

Днес Христо Янев беше официално представен като старши треньор на Нефтохимик, Владимир Манчев ще бъде помощник, а Ивайло Петров треньор на вратарите.

„От името на УС на Нефтохимик мога да кажа, че с назначението на Христо Янев вярваме, че това е точния човек за отбора, с който ще успеем да постигнем желаните резултати. Пожелаваме му успех и се надяваме, че най-доброто за Нефтохимик тепърва предстои“, това каза Мартин Бошнаков, член на УС на Нефтохимик.

„На първо място искам да благодаря на всички, които се стараят Нефтохимик да бъде на водещо място в българския футбол, а именно фамилия Бошнакови, кмета на град Бургас и на всички членове на УС, че ни дават възможността да работим в Нефтохимик. Благодарности също и към Николай Жейнов, за неговото съдействие и за това, че направи възможно нашето идване в Бургас. Надяваме се да оправдаем доверието на всички. Уважавам традициите и историята на Нефтохимик и съм тук да дам всичко от себе си, за да върнем славните времена на отбора“ това бяха първите дума на Янев, като старши треньор на Нефтохимик.

„Трябва да се излезе максимално бързо от ситуацията, в която се намира отбора. Това се постига с работа на всички в тима. Виждам, че всички в Нефтохимик искат този отбор да върви напред. Тук съм не за да печеля пари, а да направим така, че всеки наш съперник, излизайки на стадион „Лазур“ да се чувства некомфортно“ допълни Янев. Попитан за настоящите играчи на отбора и дали се предвиждат нови попълнения Янев отговори „ На нас са ни необходими играчи, които са готови да се борят за каузата Нефтохимик и да правят всичко по силите си тима да върви напред. Не съм тук да размахвам метла и т.н., ще работим с наличните играчи и ще гоним целите си с тях. Убеден съм, че всички футболисти на отбора са играчи с класа и качества“

Относно предстоящото гостуване на Етър от мача за Купата на България наставника на Нефтохимик заяви „Етър е сериозен отбор с много сериозно име начело, което значи, че ще подходим максимално концентрирани в този мач, естествено целта ни ще е да продължим напред в турнира“.

За финал Христо Янев се обърна към феновете с думите „Всички хора трябва да знаят, че съм тук за да работя единствено и само за каузата Нефтохимик. Искам този отбор да има облик и лице и да докажем, че тук се работи не ден за ден, а целта е да изградим качествен клуб“.

Днес в 16:00 часа Христо Янев и неговите помощници Владимир Манчев и Ивайло Петров ще направят първа тренировка с Нефтохимик. Официалният дебют на новото треньорско ръководство ще е идния вторник, когато Нефтохимик гостува на Етър в мач от турнира за Купата на България. Срещата на стадион „Ивайло“ ще е с начален час 16:00.

Коментари