Хотелиери в Слънчев бряг плашат с бунт. Завеждат дело срещу общината

Хотелиери в Слънчев бряг плашат с бунт. Завеждат дело срещу общината - E-Burgas.com
Хотелиери от Слънчев бряг настояват за спешна среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, кмета на община Несебър Николай Димитров и председателя на общинския съвет Благой Филипов. Те искат предприемане на конкретни действия и необходимите процедури за решаване на казуса със собствеността на инфраструктурата в зона "Изток" в комплекс Слънчев бряг.
"Проблемът със стопанисването и поддръжката й стои нерешен вече десет години", заяви председателят на Управителния съвет на съюза на собствениците Елена Иванова. По думите й този проблем генерира и всички останали - организацията на транспорта, незаконните временни обекти, чистотата, реда, спокойствието и сигурността на туристите, нарушение на нормите на шума, провеждането на различни видове организирани мероприятия и други. "Трябва да е ясно и обосновано кой отговаря за всички тези дейности и как се осъществява контрола по тях", допълни Иванова.
При нежелание от страна на институциите за провеждане на среща и липса на конкретни действия, хотелиери заявиха, че имат готовност за започване на подписка за предприемане на стъпки към гражданско неподчинение. Членове на Съюза на собствениците ще заведат индивидуални искове срещу община Несебър. "Ние плащаме данъци и такси в общината , а никой не поддържа улиците", каза хотелиерът Веселин Налбантов.
Колективен иск съюзът ще заведе и срещу "Слънчев бряг" АД за установяване законността на ограничителния контролно-пропускателен режим, наложен в курорта.
Източник: БТА
Коментари